Offerte of vraag? Bel 085 - 2500 343, stuur een WhatsApp naar 06 - 15 08 80 87 of mail naar: info@fortevents.nl

Over Fort Vechten

Fort Events is gevestigd op Fort Vechten, een ongewone evenementenlocatie aan de rand van Utrecht (direct langs de A12 bij Bunnik gelegen).

Fort Vechten is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Het strategisch concept achter de waterlinie was om bij oorlogsdreiging een strook land van Muiden tot de Biesbosch ongeveer 40 cm diep onder water te zetten. Zodoende kon de vijand Nederland (met name de Hollandse provincies) niet binnentrekken. De doorgangen in de linie -rivieren, dijken en hoger gelegen gebieden tussen Utrecht en Bunnik- werden afgeschermd met forten.

Het Fort bij Vechten is gebouwd tussen 1867 en 1870. Het fort is 17 hectare groot en één van de grootste best bewaarde geheimen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.Bij oorlogshandelingen is dit Fort echter nooit betrokken geweest. Daarom is dit Fort onbeschadigd uitgegroeid tot de spectaculaire Outdoor evenementenlocatie die het nu is.

Fort bij Vechten, avontuur in het hart van Nederland!

 

Op zoek naar een bedrijfsuitje, een teambuilding, een activiteit voor school of voor de gehele familie? Bekijk dan alle activiteiten op onze website.