Offerte of vraag? Bel 085 - 2500 343, stuur een WhatsApp naar 06 - 15 08 80 87 of mail naar: info@fortevents.nl

PERSBERICHT: Fort Events nieuwe ondernemer Fort bij Asperen

Staatsbosbeheer gaat samenwerken met Fort Events op Fort bij Asperen. In maart 2020 startte Staatsbosbeheer de zoektocht naar een creatieve ondernemer voor Fort bij Asperen, dit unieke forteiland aan de Linge in de gemeente West Betuwe. En die ondernemer is met succes gevonden in Fort Events, die reeds actief is op een Fort binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Events gaat de uitdaging aan om vanaf eind 2020 de exploitatie en het beheer van het forteiland op zich te nemen. Het gaat dan om de programmatische invulling van het Torenfort, de exploitatie van de Taveerne en de instandhouding van terrein en gebouwen.

Door Fort Events | 24 augustus 2020

Staatsbosbeheer is blij met het resultaat van de zoektocht naar een fortondernemer. Gebiedsmanager Floris van Kuijk zegt: “Elf ondernemers dienden hun plannen in voor Fort bij Asperen. Fort Events voldoet aan alle voorwaarden en heeft ervaring elders. Een mooie samenwerking en duurzaam behoud van dit culturele erfgoed, ligt nu in het verschiet voor Fort bij Asperen. Ik ben erg blij met Fort Events en verheug me op de samenwerking.”

“Wij zijn trots om onze activiteiten uit te breiden naar Fort bij Asperen”, aldus ondernemer Gert-Jan Nijman. Het doel van Fort Events is het weer op de kaart zetten van Fort bij Asperen als een locatie die gezellig en kleinschalig is. ,,Fort bij Asperen is een mooi startpunt voor fiets- en wandeltochten. Daar richten we ons op. Ook zal een deel van het fort worden ingezet voor kleinschalige (zakelijke) bijeenkomsten. Wij willen het Torenfort met de indrukwekkende koepel van Leerdam-glas toegankelijk maken voor iedereen die het fort wil komen bezoeken.” Het fort zal een toegevoegde waarde gaan bieden voor de hele omgeving. Van een heerlijke plek om te komen lunchen tot een gezellig dagje uit naar het Torenfort. Door de ontwikkeling en voorgenomen restauratie wil Fort Events het fort weer doorgeven aan toekomstige generaties.

Over Fort bij Asperen
Het fort is omgeven door water en ligt vlak bij de Diefdijk, een ‘snelweg’ voor cultuursnuivers op de fiets of te voet via de LAW. Andere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zoals Everdingen, Geofort, Vuren, Poederoijen en Brakel, met elk een andere invulling, liggen op fietsafstand. De eigen parkeerplaats, de nabijheid van station Leerdam, een bushalte en routeknooppunten zorgen voor een goede bereikbaarheid.